Omgeving - winter

In het hotel is een eigen ski-/snowboardschool. Skiverhuur en service voor Ski, Snowboard en Langlauf. Gratis gebruik van het totale skibus-netwerk door het gehele Kleinwalsertal. Skiliften op 100 meter en 45km langlaufloipen.

Verder is er kinderopvang, afhaalservice om op uw kamer te eten, en een, voor onze gasten, gratis plek in de parkeergarage aanwezig.

Geliefd skigebied

Door drie kanten wordt het Kleinwalsertal omgeven door meer dan 2000 m. hoge bergen. Noch het doorgaand verkeer noch het lawaai storen de intacte en uitgestrekte ongerepte natuur. Dat maakt dat het dal niet alleen in de zomer een geliefd reisdoel is, maar ook in de winter is het grootste Oostenrijks-Duitse skigebied, in samenwerking met Oberstdorf, een zeer geliefde bestemming.
  • 120 km. Pistes, met alle moeilijkheidsgraden, in skigebied Kleinwalsertal-Oberstdorf
  • Sneeuw-en pretpark voor Freestylers
  • 45 km. Loipes in het Kleinwalsertal en 73 km.in Oberstdorf
  • 7 Rodelbanen tussen de 150 m. en 1.500 m. en deels met instaphulp
  • Natuurijsgebied met ijsbaan en ijsprikbaan
  • 50 km. wandelpaden
  • 8 Ski- en snowboardscholen
  • Georganiseerde tochten: wandelen met sneeuwschoenen, skitochten, nordic walking, telemark, skifox, snowbike…
  • Museum, ski-tentoonstelling, bergen expositie, Breitachklamm…
  • Winter golfen

Het skigebied Kleinwalsertal spreidt zich uit over vier bergen met een hoogte van meer dan 2000 meter. De totale lengte van de pistes bedraagt 120 km en er kan geskied worden in alle moeilijkheidsgraden. De gevorderden kunnen voor spectaculaire afdalingen naar de hogergelegen pistes. Niet het hele skigebied is met elkaar verbonden, maar het vervoer met de bus is gratis.

In het skigebied Kleinwalsertal bestaat de mogelijkheid om via de Kanzelwand bij Riezlern verder te gaan naar Fellhorn in Allgäu. Zo kan er gebruik worden gemaakt van het aaneengesloten skigebied Kleinwalsertal-Oberstdorf en kan er in twee landen geskied worden. Oberstdorf bevindt zich namelijk in Duitsland.

Het bijzondere aan het skigebied Kleinwalsertal is dat in elk dorp een piste aanwezig die in de avond verlicht wordt. Het is dus mogelijk tot in de avond door te gaan met skiën. Tot laat in het seizoen kan er gebruik van worden gemaakt, want vaak ligt er sneeuw tot halverwege de maand april.

Wikipedia: Sneeuw is een vorm van neerslag die bestaat uit ijskristallen. Sneeuw komt in Nederland en Vlaanderen niet zo vaak voor. Er valt gemiddeld op ongeveer 30 dagen per jaar sneeuw, maar heel wat jaren gaan voorbij zonder sneeuw van betekenis. De hoeveelheden zijn bovendien klein vanwege het ontbreken van stuwingneerslag. Anders is dit bijvoorbeeld in een gebied als het Kleinwalsertal in Oostenrijk of Oregon in het noordwesten van de Verenigde Staten waar sneeuwhoogtes van 5 meter geen uitzondering zijn.

Impressie winter

Klik op de foto voor een vergroting.

Contact

Vul het onderstaande formulier volledig in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.