Omgeving - natuur & wellness

Bijna ongemerkt zijn er uiterst interessante overblijfselen uit het verleden; ze zijn gesorteerd en midden in de dorpen uitgestald in tentoonstellingsruimtes. De Kulturweg Kleinwalsertal loopt midden door de dorpen en wijzen u op de bezienswaardigheden die door de loop van deze eeuwen zijn ontstaan en als stille getuigen worden tentoongesteld en open gesteld. Kerken, bouwsels, gedenkstenen en nog veel meer.

De Walserhausepure cultuur en het handvakwerk kunt u beleven in het Heimat-museum in Riezlern. Of de ontwikkeling van de wintersport helemaal bekijken tijdens een mooie tentoonstelling in het Walserhaus in Riezlern.

Kruiden en geneeskrachtige planten

Het Kleinwalsertal is rijk aan natuurlijke, gewone en geneeskrachtige kruiden. Een omvangrijke en telkens aan de bloeitijd aangepaste uitstalling vindt u in de Bloemen etalage van de Walsertaler apotheek in Riezlern. Dr. Felder heeft zich, naast zijn apotheekschap, als vakman op dit gebied ontplooit en heeft dit ook als levensdoel gesteld.

Sennalpen

U kunt hier een Alpenhut bekijken of kijken hoe de Walser bergkaas gemaakt wordt. De bergkaas wordt tijdens de Alpenzomer gemaakt(van juni–half sept.), als het vee op de Alpen aan het grazen is.

Breitachklamm

De Klamm, een in Middeneuropa uniek natuurmonument, werd in 1905 door de buren van Tiefenbach als wandelpad gesloten. Ze trekt jaarlijks meer dan 100.000 toeristen door haar betovering. Zowel ’s zomers als ’s winters, bij elk weer, loont een bezoek zich; hoe meer water hoe imposanter het is!

Wellness

Een dal om u goed te voelen… Puur natuurlijk genieten van de Alpenfrisse baden met kruiden-, hooi-, zuivel- en geitenbotercremes. Naast Thalasso, Ayurveda, Fango en Reiki zijn er nog vele andere stressprogramma’ s in de talrijke Wellness-oases in het dal. Bovendien zijn er meerdere Beautyfarms met maskers, peeling, natuur- of thalasso-kosmetika en ook met make-up, manicure en pedicure behandelingen. Natuurlijke schoonheidsverzorging wordt hier heel goed uitgeoefend. De beste vetverbranders en cellulitisdoders bevinden zich hier voor de deur: de indrukwekkende bergwereld van het Kleinwalsertal. Uw persoonlijke trainers voor de buik-, been- en bilspieren.

Tenslotte beseft u bij elke stap die u zet bij het Nordic Walking of sneeuwschoenwandelen of iets anders hoe intensief het is.Lichte fitness maar die elk overtollig pondje laat smelten als sneeuw voor de zon. Als het regent kunt u binnen lekker gaan aqua-joggen, aqua-gymen of aan yoga doen of Qui Gong.

Sinds kort beschikt het hotel waarin ons appartement zich bevind over een nieuwe aparte (6de etage) wellness ruimte. (gebruik tegen betaling)

Contact

Vul het onderstaande formulier volledig in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.